Saf Lavanta Çiçek Suyu (Hidrosol) 250ML Siparişleri

Saf Lavanta Çiçek Suyu (Hidrosol) 250ML: Saf Lavanta Çiçek Suyu (Hidrosol) 250ML - Kunana Doğal Urunler ve Tıbbı Aromatik Bitkiler Uretim Satış Pazarı Marketi Çiftliği


Lavanta Çiçek Suyu – Lavanta Hydrosol – Lavantalı Tonik

Çiçek suları veya hidrosol (hidrolat olarak da anılır), çiçek veya bitki özsuları, distile özsuları veya bitki suları olup damıtma işleminin sonucunda elde edilen bir yan üründür.
Çiçek veya bitkilerin uçucu yağlarını elde etmek için yapılan distilasyon sırasında bitkilerin buhar veya su ile temasında sadece uçucu yağları değil aynı zamanda suda eriyebilen tüm özellikleri ortaya çıkar. Daha sonra bu su veya buhar soğutulduğunda uçucu yağlar ayrışarak üste çıkar ve altta kalan su ise hidrosol’dür. Bitkinin veya çiçeğin tüm şifalı özelliklerini içerir. Uçucu yağların aksine taşıyıcı bir yağ gerektirmeden cilde direkt olarak uygulanabilir.
Hidrosollerin birçok kullanım şekilleri vardır. Bizim ürettiğimiz lavanta hidrosolü:
• Tonik olarak cilde sürülür. Kırışık bakımında etkili olduğu gibi sivilceye yatkın ciltlerde de kullanılır. Güneş yanıklarında ferahlatıcı etkisi ile yardımcıdır. Küçük yanıklarda ve kesiklerde yaraların mikrop kapmasına karşı kullanılır.
• Oda veya çamaşır spreyi olarak kullanılır. Hoş kokusu ferahlık, dinginlik ve huzur verir.
• Evcil hayvanlarımızın bakımında kullanılır. Küçük kesiklerde veya kaşınan cilt bölgelerinde kullanılır.
• Krem ve merhemlerde ayrıca sabun ve banyo ürünleri yapımında damıtılmış su yerine kullanılır.

Yorumlar