Yaprak Anadolu Adaçayı 100 GR

Yaprak Anadolu Adaçayı 100 GR: Yaprak Anadolu Adaçayı – Salvia Triloba – Whole Leaf Anatolian Sage – Salbei
Tamamen doğal olarak yetiştirdiğimiz adaçaylarımızı tarladan hasat edip getirdikten sonra hemen saplarından sıyırıp,yıkayıp hemen kurutma fırınlarına alıyoruz ve tamamen gölgede, düşey hava akımı ile 35 derecede kurutuyoruz.

Adaçayı kurutma sırasında uçucu yağlarını en çabuk kaybeden tıbbi aromatik bitkilerden biridir. Güneşte kurutulan adaçayları uçucu yağlarının %50 sini ilk birkaç saat içinde kaybederler. Gölgede kurutulan adaçaylarında ise saplarından ayrılmadıkları sürece , kurutma süresi uzadıkça %32 uçucu yağ kaybı olur. En ideal yöntem gölgede ve saplarından sıyrılmış, tek yaprak olarak düşey hava akımı kapalı fırınlarda sabit ısı ile kurutma şeklidir.

Uçucu yağları, renkleri, şifa değerleri korunarak hızlıca kuruyan adaçayı gargara ağız yıkama suyu veya çay olarak tüketildiğinde boğaz ağrısı, diş eti kanamaları veya ağız içi yaralarında kullanılır. En yaygın kullanma şekli budur. Bunun dışında ise kan şekerini düşürücü, menapoz etkilerini hafifletmede ,bilhassa sıcak basması ve aşırı terleme ve gece terlemelerinde faydalı, ayrıca mide ve bağırsak gazlarında yararlı, ishal hastalıklarında yardımcı olduğu bilinmektedir.

Adaçayında uçucu yağ ( tuyon, sineol, borneol, pinen ), saponin, tanen, glikozid, pikrosalvin, reçine, fumarik asid, irsol asidi, oleanol asidi, ntriacoton, flavon, asparagin, uvaolpa radifenol bulunur.

Yorumlar